RaisingResults
Wij helpen jou je doelgroepen beter te begrijpen. Zodat jij kunt groeien in een digitale wereld.
IJM banner 2.jpg

Klantcase IJM: Marketing automation met koppeling aan Salesforce

Praktijkcase

 

Leestijd: ongeveer 5 minuten


International Justice Mission (IJM) is in Nederland een nog kleine, maar flink ambitieuze organisatie. Met hun unieke aanpak zetten zij zich in om mensen te bevrijden uit slavernij, waaronder veel kinderen uit de commerciële seksindustrie. Een geweldige organisatie met een belangrijke missie. 

Wat was de uitdaging?

IJM heeft een nog niet zo groot team en marketingbudget, maar wil wel de kansen uit online marketing en fondsenwerving benutten. Daarom hebben ze vorig jaar Salesforce CRM geïmplementeerd. De stap naar MarketingCloud is nog te kostbaar, maar ze wilden wél stappen maken met marketing automation. Daarom vroegen ze RaisingResults hen te helpen een marketing automation-oplossing te realiseren die met Salesforce CRM gekoppeld kon worden en waarbij een aantal basis-journeys geautomatiseerd zijn. 

Marketing Manager Herco van Houwelingen: "We willen ons beter verbinden met onze donateurs en ons serviceniveau vergroten. Daarin moeten content en contactmomenten beter af gestemd worden op onze donateurs. Niet elke donateur heeft dezelfde content nodig om tot grotere binding met onze organisatie te komen. In onze sterk groeiende organisatie is dat niet meer mogelijk om dat 'met de hand' te blijven doen."

Wat hebben we gedaan?

We hebben voor IJM de marketing automation tool SharpSpring geïmplementeerd en gekoppeld aan Salesforce. Data wordt 2 kanten op gesynchroniseerd en een aantal customer journeys hebben we geautomatiseerd. Via SharpSpring heeft IJM haar website-verkeer en e-mailmarketing gekoppeld, waardoor ze dynamische content in e-mails en webpagina's kunnen gebruiken. Met andere woorden: ze kunnen zien wie wat op hun website doet, waar de interesse ligt, en daar vervolgacties op instellen aan de hand van relevante content. Dat houdt in dat mensen ook op basis van hun profiel andere content op sommige webpagina's en in e-mails kunnen gaan krijgen. 

Dynamische content

Op basis van het donateurprofiel worden mensen in een persona-groep ingedeeld. Verschillende persona's zien verschillende content, die bij hen past. De eerste stappen van one-size-fits-all e-mails naar meer 1:1 communicatie zijn gezet. 

Herco: "SharpSpring maakt het als marketing automation tool mogelijk om de donateur centraal te stellen en ze, maar ook leads, de juiste content op het juiste moment te geven."

Ook hebben we samen met IJM een volledig geautomatiseerd leadwerving en -nurturing traject opgezet. Mensen horen via Facebook over een quiz over moderne slavernij, doen de quiz en geven daarbij een opt-in, waarna zij een lead nurturing traject instromen. Dit proces is volledig geautomatiseerd en nieuwe contacten worden ook opgeslagen in Salesforce. Voor de inhoud van de lead nurturing e-mails hebben we een customer journey mapping sessie met het team van IJM gehouden en vervolgens de implementatie begeleid.

Wat levert dit op?

  • IJM heeft door deze oplossing veel meer inzicht in wie er op hun website komen, wat ze daar doen, en kunnen op basis van klikgedrag triggers instellen om mensen specifiek op te volgen op onderwerpen die zíj interessant vinden. 
  • De leadwerving en -nurturing draait nu op de achtergrond geautomatiseerd door, waarbij op gezette momenten optimalisaties kunnen worden doorgevoerd. Daardoor hebben marketeers hun handen vrij om met andere zaken bezig te zijn.
  • Relatie-managers krijgen dagelijks notificaties van warme leads. Bijvoorbeeld een ondernemer die informatie over bedrijfssponsoring bekijkt. 
  • Alle nieuwe relaties en mutaties in bestaande relaties worden continu uitgewisseld tussen Salesforce en SharpSpring. 
  • Personalisering in e-mails en webcontent, op basis van donateurprofiel 
  • Een tool waarmee ze nog veel meer processen kunnen automatiseren om hun (online) marketing een boost te geven
De implementatie van SharpSpring is een strategische keuze. RaisingResults helpt niet alleen bij de implementatie van marketing automation, maar vooral ook bij het anders denken en kijken naar onze donateurs. Hierin zijn ze een bron van inspiratie!
— Herco van Houwelingen, Marketing Manager IJM

Martijn-Moens-Customer-Journey.jpg

Herkenbaar? Wil je ook meer uit jullie online kanalen halen en stappen zetten met marketing automation? Martijn helpt jullie graag.

Martijn is Customer Experience Manager en heeft o.a. Artsen Zonder Grenzen, VPRO, Make-A-Wish, de Nederlandse Brandwonden Stichting, Compassion International en Wakker Dier geholpen met het verbeteren van hun resultaten. Neem contact met hem op via mail of het algemene telefoonnummer: 085-0280300 of vul het onderstaande formulier in, dan neemt hij contact met jou op!