RaisingResults
Wij helpen jou je doelgroepen beter te begrijpen. Zodat jij kunt groeien in een digitale wereld.
join-our-movement.jpg

Case: Een klantgerichte contentstrategie voor KidsRights

Praktijkcase

 

Leestijd: ongeveer 3 minuten


De vraag

KidsRights brengt kinderrechten wereldwijd onder de aandacht – door kinderen daarin zelf voorop te laten lopen als changemakers. Hun missie en verhalen brengen zij momenteel over de bühne via veel verschillende sociale media kanalen en websites. Campagnematig zet KidsRights de verschillende kanalen goed in, maar er ligt een uitdaging om alles structureel onder één paraplu samen te brengen én om relevant te zijn voor verschillende doelgroepen tegelijkertijd.

Gewenste output: Een contentstrategie om de doelgroep, doelstelling, content en kanalen bij elkaar te brengen (incl. website, e-mail en sociale media). Een concreet plan waarbij we per doelgroep de kanalen, content- vorm en boodschap benoemen.

Hoe we het hebben aangepakt

Bij UX-design denk je misschien vooral aan het creëren van de beste gebruikservaring van een website of app. Maar, dit beperkt zich niet tot het verfraaien van de interface. Content speelt een even belangrijke rol. Een strategie die zorgt dat de emoties van je gebruiker overeenkomt met de toon en het type bericht is een belangrijk onderdeel van de user experience. Dus hebben we ook UX-design toegepast op de ontwikkeling van de contentstrategie voor KidsRights. Hierbij doorlopen we deze 6 fases:

fases.jpg

En zo zag dat er uit voor KidsRights

  1. Onderzoek naar de huidige klantervaring: we startten met een analyse van de huidige performance van de verschillende websites en de e-mailnieuwsbrief. Hierbij brachten we het websitegedrag in kaart; aantallen en herkomst van de bezoekers, waar stromen ze in, welk gedrag vertonen ze en waar stromen ze uit? Hoe worden de e-mails gelezen, hoe zijn de conversies en welke content is geliefd? Daarnaast brachten we van de verschillende sociale media in kaart welke type content en thema’s de verschillende doelgroepen aanspreken.

  2. Onderzoek naar de interesses en behoeften van de doelgroep door middel van een propositietest. We hebben een leadgeneratie campagne opgezet rondom de KidsRights Index 2018. De resultaten van de Facebook advertentiecampagne en de quiz-antwoorden gaven ons inzicht in de interesses van de doelgroep.

  3. Een analyse van de huidige journey geeft inzicht in de pijnpunten en kansen liggen.

  4. Door de focus op specifieke doelgroepen en de inzichten die tot dan toe verworven waren, konden we de gewenste klantervaring vormgeven. Dit hebben we gedaan via een customer journey mapping sessie voor de 2 focus-doelgroepen (donateurs en changemakers). Met een groot, multi-disciplinair team van KidsRights hebben we de klantreis dusdanig uitgedacht dat we de verwachtingen van de doelgroep zouden overtreffen.

  5. Deze klantreis zet een stip op de horizon, waarbij alle teamleden zich betrokken voelen. De eerste stappen kunnen worden gezet! RaisingResults heeft de inzichten verwerkt tot een concreet actieplan voor KidsRights. Het team kan nu zelf de kanalen en content gerichter gaan inzetten. Een aantal inzichten is vertaald naar creatieve contentconcepten: formats die aansluiten op de doelgroep en tijd gaan besparen in het maken van de contentkalender en content.

  6. RaisingResults heeft KPI’s opgesteld zodat het team deze nieuwe aanpak kan meten én optimaliseren.

Het resultaat

Een hands-on klantgerichte contentstrategie waar het team direct mee aan de slag kan om kinderrechten wereldwijd onder de aandacht te brengen en‘changemakers daarin voorop te laten lopen.


LauraStoorvogel2-RaisingResults.jpg

Wil jij je klant ook meer centraal stellen in je marketingactiviteiten?
Laura helpt jullie graag.

Als Digital Marketeer helpt Laura organisaties zoals Artsen zonder Grenzen, KidsRights, UNHCR en Wakker Dier met klantgerichte marketing, strategie en resultaatgerichte campagnes. Neem contact met Laura op via e-mail of telefoonnummer: 085-0280300.
Of vul onderstaand formulier in, dan neemt Laura contact met jou op!