RaisingResults
Wij helpen jou je doelgroepen beter te begrijpen. Zodat jij kunt groeien in een digitale wereld.

Blog

De laatste ontwikkelingen over digitale marketing volgen? Of jouw digitale marketingresultaten vergelijken met anderen? Laat je inspireren door onze blogs!

3 trends voor een next-level marketingplan

 

De zomerperiode is bijna voorbij, en de tweede helft van 2017 alweer ruimschoots aan de gang. Een goed moment om eens te evalueren waar je nu staat ten opzichte van de plannen en doelstellingen die je dit jaar wil realiseren. Ben je nog on track? Of ben je onderweg toch wat obstakels tegengekomen, waardoor je achterloopt op de gestelde doelen?

In de tussentijd zul je vast ook al nadenken over je jaarplan voor 2018. Wat zijn je doelstellingen, wat zijn de trends en ontwikkelingen en welke strategische richtingen zijn er waarmee je je doelstellingen kunt behalen. En hoe weet je waar jouw organisatie zich het beste op kan richten? Wij inspireren je alvast met 3 trends waar je direct mee kunt starten.

1.       Betrokkenheid vergroten door Live Streaming

Als je je publiek echt wilt betrekken bij je werk, maak dan gebruik van live streaming! Vooral voor goede doelen die hun werk niet in Nederland uitvoeren is dit een mooie manier om dichtbij en relevant te zijn. De NOS doet dit heel leuk. Verslaggevers doen via Facebook Live verslag over global warming vanaf Canadees Poolgebied, of ze interviewen een expert over Fipronil in eieren. Kijkers kunnen live hun vragen stellen en deze worden direct beantwoord.

Live streaming is niet zo moeilijk. Facebook en YouTube faciliteren je hierbij met Facebook Live en YouTube Live. Alles wat je verder nodig hebt is een verslaggever met een iPhone met internetverbinding en publiek.

2.       Conversie verhogen met marketing automation

In Nederland niet nieuw, maar ook zeker niet een veelgebruikte techniek. Zelfs in België zijn ze al verder met e-mailmarketing automation! Bij marketing automation verbind je bepaalde acties (triggers/events) op de website aan bijvoorbeeld een e-mail straatje. Dit heeft als doel om de persoon relevante content aan te bieden die gerelateerd is aan zijn actie op de site. Tekent hij bijvoorbeeld een petitie, dan kun je deze lead met passende content opwarmen voor een nieuwe conversie; bijvoorbeeld een donatie. 

Wat levert de investering in het opzetten van marketing automation je op? Daar is geen twijfel over mogelijk: tijd, toename van conversies en een hogere betrokkenheid onder donateurs of klanten. Marketing automation gaat wat ons betreft verder dan e-mail straatjes. Ook content op je site kun je dynamisch inrichten zodat je bezoeker afhankelijk van zijn profiel alleen voor hem relevante content ziet.

Lees in deze case hoe we dit voor Wakker Dier hebben aangepakt.

3.      Impact maken door agile werken

Geen marketingtool, maar een samenwerking die de eindgebruiker (klant/donateur) centraal zet. Bij conventionele campagnes begin je met één concept wat volledig wordt uitgewerkt en in 1 keer groots wordt gelanceerd. Pas achteraf kun je zien óf en hoe dit gewerkt heeft. Je kunt bijvoorbeeld tot de conclusie komen dat de gekozen insteek niet aansloot op de doelgroep. Bij agile marketing ga je in plaats van het opleveren van 1 grote campagne, deze in kleine deeltjes opleveren, testen en optimaliseren. Zo weet je zeker dat jouw campagne aanslaat en dat je niet de plank misslaat! Op deze manier is je eindproduct dus optimaal afgestemd op de wensen en behoeften van de eindgebruiker, en zijn de beste resultaten geborgd. Agile werken betekent dat je als team goed moet communiceren wat er getest wordt, wat de resultaten zijn en wat de gevolgen voor verdere ontwikkeling zijn. Voor een aantal klanten werken wij hiervoor met experiment backlogs. In dit open document houdt het hele team bij welke aannames er getest worden, wat de resultaten en de learnings zijn en tot welke nieuwe aannames/experimenten dit leidt.

Interessant om te kijken hoe deze trends in je plannen passen? Wij helpen je graag! Zodat je in december 2018 (maar hopelijk al eerder) terecht die fles champagne open kunt trekken, omdat je met jouw organisatie de wereld een beetje mooier hebt kunnen maken

 

 
 
Lenneke Briët