RaisingResults
Wij helpen jou je doelgroepen beter te begrijpen. Zodat jij kunt groeien in een digitale wereld.

Blog

De laatste ontwikkelingen over digitale marketing volgen? Of jouw digitale marketingresultaten vergelijken met anderen? Laat je inspireren door onze blogs!

1,7 miljoen aan inkomsten uit eenmalige online donaties: de succesfactoren

 

Online fondsenwerving werkt niet!” Die kreet heb ik de afgelopen jaren veel gehoord uit de sector. Mijn standaardantwoord; “bij Stichting Vluchteling wel!”.
Zoals te lezen in het jaarverslag van Stichting Vluchteling zijn de inkomsten uit eenmalige online donaties gestegen van 994.870 euro in 2016 naar 1.696.754 euro in 2017. Een stijging van meer dan 70%!! Hoe dat kan?

De komende 3 weken vertel ik over hoe deze 3 factoren voor deze stijging in online inkomsten hebben gezorgd. In deze blog kom je te weten hoe gerichte online advertenties op het juiste moment in de donor journey hebben gezorgd voor meer online inkomsten.

De donor journey

De kennismaking van een (potentiële-) donateur met jouw organisatie doorloopt altijd 4 fases: de kennismaking (See), de overweging (Think) de eerste donatie (Do) en het onderhouden van de relatie (Care). Binnen deze donor journey is het eerst belangrijk om je online kanalen te koppelen aan de juiste fase. Display is bijvoorbeeld belangrijk in de See fase; doel daarbij is niet donaties binnenhalen maar bekendheid te creëren bij nieuwe potentiële donateurs.

STDC.png

Online inkomsten via Facebook

In de Do (donatie) fase speelt bij de meeste goede doelen E-mail de belangrijkste rol als conversiekanaal. De grootste groei qua online inkomsten bij Stichting Vluchteling komt echter vanuit Facebookadvertenties. Door gebruik te maken van de slimme targeting mogelijkheden van Facebook kon Stichting Vluchteling bestaande leads/donateurs via Facebook bereiken en overtuigen om te doneren. En dat werkt niet alleen bij Stichting Vluchteling, we helpen steeds meer organisaties met gerichte advertentiecampagnes via Facebook. Met heel veel extra inkomsten als resultaat!

Volgende week vertel ik meer over hoe het donatieformulier van Stichting Vluchteling is opgebouwd en hoe dit formulier voor zo veel extra online inkomsten heeft gezorgd.

 

Werkt online fondsenwerving nog niet (goed genoeg) bij jouw goede doel?

Ik help jullie graag met een Online Fundraising Kick-off. Samen kijken we dan eerst naar jullie huidige online fondsenwerving. Al sparrende in een werksessie bouwen we samen aan jullie online actieplan voor de toekomst. Wat je krijgt? Een overzichtelijk plan van aanpak om jouw online fondsenwerving te laten groeien.

Jasper is Digital Marketeer en begeleidt fondsen- en ledenwervende organisaties om (online) marketing effectief en klantgericht in te zetten. Neem contact met hem op via mail of 085-0280300. Of vul het onderstaande formulier in, dan neemt hij contact met jou op!

 
 
Jasper Bengevoord