RaisingResults
Wij helpen jou je doelgroepen beter te begrijpen. Zodat jij kunt groeien in een digitale wereld.

Blog

De laatste ontwikkelingen over digitale marketing volgen? Of jouw digitale marketingresultaten vergelijken met anderen? Laat je inspireren door onze blogs!

Let op: nieuwe Google Grants regels per 1 januari 2018!

 

Google is al een aantal maanden bezig om de kwaliteit van Google Grants advertenties te optimaliseren. Dat doet ze door regelmatig de regels aan te passen en zo de kwaliteit van de content te stimuleren. En dat heeft serieuze gevolgen voor organisaties die met Google Grants werken. Per 1 januari 2018 voert Google nieuwe Grants regels in.

Zelf zeggen ze erover:
"AdWords werkt het beste wanneer de boodschap van een organisatie relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker. We willen u helpen de juiste doelgroep te vinden en we willen gebruikers helpen te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Daarom moeten elke advertentie en elk zoekwoord in uw AdWords-account voor Ad Grants aansluiten bij de primaire missie van uw organisatie, relevant zijn voor de programma's en services van uw non-profitorganisatie en specifiek genoeg zijn voor een goede advertentiebeleving van de gebruiker."

De nieuwe voorwaarden:

  • Je account click through rate (CTR) moet > 5% zijn. Als je dit 2 maanden op rij niet haalt, wordt je account opgeschort!
  • Elke campagne moet uit minimaal 2 adgroups en elke adgroup uit minimaal 2 ads bestaan
  • Je moet minimaal 2 extensies gebruiken
  • Let op single-word keywords (excl. je merkwoorden, erkende medische aandoeningen en een paar uitzonderingen).
  • Geen branded zoekwoorden gebruiken die je niet zelf bezit, zoals Youtube of Google, namen van kranten of andere organisaties
  • Je kwaliteitsscore moet minimaal 2 zijn
  • Geotargeting moet aanwezig zijn


Deze nieuwe regels hebben gevolgen voor veel organisaties die Google Grants gebruiken. Zorg ervoor dat je in beeld hebt wat dit voor jouw organisatie betekent, zodat je niet tegen vervelende verrassingen aanloopt, en je Grants verliest.

Automatische biedingen instellen: meer bieden dan $2

Een interessante optie voor Grants accounts is dat de biedstrategie 'aantal conversies maximaliseren' je in staat stelt om meer te bieden dan het standaard maximumbod van $2. Voorwaarde voor deze biedstrategie is dat je campagne binnen 30 dagen 15 conversies heeft behaald. Dit kunnen donaties zijn, maar ook microconversies zoals nieuwsbriefinschrijvingen of downloads van een jaarverslag of schenkingsovereenkomst. Het systeem identificeert welke zoekwoorden bijdragen aan conversie en zal hiervoor meer bieden dan voor zoekwoorden die niet tot een conversie leiden.

 

 

SabrienLinders-RaisingResults.jpg

Is jouw organisatie klaar voor 2018?

Heb je vragen of hulp nodig om jullie Google Grants account te optimaliseren? Neem dan contact met mij op.

Sabrien is SEM Marketeer en implementeert en beheert SEO/SEA voor talloze fondsen- en ledenwervende organisaties. Ze helpt organisaties de beste tactieken en strategie√ęn op het gebied van zoekmachinemarketing te bepalen. Ze heeft een achtergrond in Google Analytics en conversie-optimalisatie, in combinatie met een flinke dosis projectmanagement.

 
 
Sabrien Linders