RaisingResults
Wij helpen jou je doelgroepen beter te begrijpen. Zodat jij kunt groeien in een digitale wereld.

Blog

De laatste ontwikkelingen over digitale marketing volgen? Of jouw digitale marketingresultaten vergelijken met anderen? Laat je inspireren door onze blogs!

RR's lijstje klantgerichte marketingtools

 

Het mooie van digitalisering is dat je steeds beter écht kunt ontdekken hoe jouw publiek je content ervaart. En dat is weer heel belangrijk als je wilt leren en je communicatie steeds relevanter wilt maken. Wij gebruiken daar, naast CRM's en marketingplatformen, allerlei handige tooltjes voor. Hier een greep uit een paar van onze favorieten:


1. Visual Website Optimizer

Dé tool om online A/B testen mee op te zetten en zo je website steeds effectiever te maken. Een heel handige tool die zo is opgebouwd dat je als marketeer helemaal zelf je tests kunt bouwen en analyseren, zonder dat je technische kennis nodig hebt.

2. Hotjar

In Hotjar vind je allerlei handige tools waarmee je kunt 'luisteren' naar je doelgroepen. Gemakkelijk in gebruik en in no-time krijg je heel waardevolle inzichten in hoe mensen je website gebruiken. De screen recordings zijn ook héél verhelderend!

3. OmniConvert

Superhandige tool waarmee je korte dialogen met je websitebezoekers kunt starten en aan lead werving kunt doen. Geen standaard pop-ups en website take-overs, maar de mogelijkheid om interacties te beginnen. 

4. Google Analytics

Voor de hand liggend, misschien, maar er is zoveel meer uit Google Analytics te halen dan je misschien door hebt. Bouw je eigen dashboards om supersnel te analyseren wat er in je website wel en niet goed gaat en waar je kunt optimaliseren.

5. Treejack - Optimal Workshop

Bezig met een nieuwe website, of website-indeling? Dan is Treejack heel handig. Je kunt er handige pre-tests mee opzetten, waarmee je je doelgroep vraagt hoe ze de structuur van je website vinden. De analysetool ervan is ook écht goed. 

En...

Er zijn natuurlijk nog heel veel andere goede tools die je kunt inzetten om steeds meer naar je publiek te luisteren en conversaties met ze te beginnen. Maar hiermee kom je alvast een heel eind!

 

MartijnMoens2-RaisingResults.jpg

Meer weten over klantgerichte marketing?

Wil je stappen maken met klantgerichtere marketing? Neem dan contact met mij op.

Martijn is Customer Experience Consultant en heeft o.a. klantgerichte marketingprojecten gedaan voor de Nederlandse Brandwonden Stichting, Compassion International, Wakker Dier en Artsen Zonder Grenzen. Neem contact met hem op via mail of 06-15424986. Of vul het onderstaande formulier in, dan neemt hij contact met je op!

 
 
Martijn Moens