RaisingResults
Wij helpen jou je doelgroepen beter te begrijpen. Zodat jij kunt groeien in een digitale wereld.

Blog

De laatste ontwikkelingen over digitale marketing volgen? Of jouw digitale marketingresultaten vergelijken met anderen? Laat je inspireren door onze blogs!

Doe nu zélf de online Goede Doelen Benchmark

 

Ben jij al jaarplannen aan het maken, of een strategie voor de komende tijd? Heb je cijfers nodig die je helpen je doelstellingen te bepalen? Download dan onze goede doelen benchmarksheet via het formulier onderaan dit artikel. Door je eigen cijfers daarop in te vullen zie je precies op welke kanalen je beter (of slechter) presteert dan je concullega’s, en waar je kunt groeien. Hij is gebaseerd op de resultaten van 18 grote goede doelen over heel 2017.

In de benchmark kijken we naar de volgende onderdelen:

Online kanalen:
1. Direct verkeer
2. Organisch verkeer (SEO)
3. Betaald zoekverkeer (SEA)
4. Email
5. Social
6. Referral
7. Display

Websiteconversie:
1. Macroconversies (donaties)
2. Microconversies (leads, zoals e-mailadressen)

Benchmark

De benchmark is opgebouwd uit de geanonimiseerde data van 18 grote goede doelen die hun web-analytics professioneel hebben ingericht.

Vergelijk je prestaties

Zo'n mooi overzicht is eenvoudig te maken! De benodigde data om de goede doelen benchmark in te vullen kun je zelf in Google Analytics vinden. In een paar stappen heb je de data die je nodig hebt.

Open Google Analytics

Selecteer je account en scroll naar beneden in het menu aan de linkerkant. Klik op Acquisitie en dan op Alle verkeer. Daaronder zie je kanalen staan. Klik daarop:

Daar vind je onder de grafiek een overzicht als deze:

Nu heb je een mooi overzicht van de prestaties per kanaal. In bovenstaande situatie zie je dat organisch zoeken het meeste webverkeer oplevert (deze data is geanonimiseerd), maar ook welk kanaal de beste conversies biedt. Deze cijfers (gebruikers en conversieratio van e-commerce) vul je in de benchmarksheet in. In dit overzicht zie je dus de macro-conversies. De micro-conversies kun je zien door op 'E-commerce' te klikken. Je krijgt dan het volgende dropdownmenu (afhankelijk van jouw Google Analytics inrichting):

Kies voor 'Nieuwsbriefaanmelding' en je ziet de volgende data:

Neem nu de aantallen en conversiepercentages per kanaal over en zet ze in de Excel-sheet. Tel de aantallen per kanaal bij elkaar op: de aantallen geworven via bijvoorbeeld paid search voor nieuwsbrief en andere lead-campagnes (quiz, downloads, etc). Zo weet je het totaal aantal microconversies van je website per kanaal. Die deel je weer op het totaal aantal gebruikers om het micro-conversiepercentage te krijgen.

Invullen maar!

Je hebt nu alle data bij elkaar. Je kunt de vergelijking met de benchmark maken! Vul onderstaand formuliertje in om de Goede Doelen benchmarksheet gratis te ontvangen. We zien enorm benieuwd naar jullie resultaten. Heb je vragen over de interpretatie van de cijfers? Bel of mail ons. Dan helpen we je even.

 

wendy1.jpg


Wil je meer weten over Benchmark of hoe je de data moet interpreteren?
Neem contact op met Wendy via mail of telefoon: 085-0280300. Ze helpt je graag op weg.

Jasper Bengevoord