RaisingResults
Wij helpen jou je doelgroepen beter te begrijpen. Zodat jij kunt groeien in een digitale wereld.

Blog

De laatste ontwikkelingen over digitale marketing volgen? Of jouw digitale marketingresultaten vergelijken met anderen? Laat je inspireren door onze blogs!

'Customer Experience Management is het kroonjuweel'

 

Technologiebedrijf SalesForce publiceert jaarlijks een ‘state of marketing’ rapport. De meest recente brengt een aantal zeer boeiende feiten die bevestigen dat customer experience en journey management cruciaal is om te groeien. Een paar resultaten die er uitspringen:

Top marketingteams

In hun onderzoek hebben ze topteams, middelmatige teams en slecht presterende marketingteams vergeleken. Ze keken naar hoe zij zich van elkaar onderscheiden. De meest opvallende conclusie is: ‘Digital is king, and the customer experience is the crown jewel.’ Dit geeft vorm aan de belangrijkste ontwikkelingen binnen het marketingvak.

Inspirerende conclusies over customer experience:

Een paar van de belangrijkste conclusies:

  • Top marketingteams gaven 8,8 keer vaker aan dat customer journey management een vast onderdeel van hun strategie is, dan slecht presterende marketingteams.
  • Top marketingteams gaven 7,7 keer vaker aan dat zij binnen hun organisatie customer experience management gebruiken om teams te laten samen werken, dan slecht presterende teams.
  • 64% van de topteams zegt ook dat ze heel goed zijn in een 360-graden-beeld van hun klanten te creëren. Versus slechts 4% van de slecht presterende teams.
  • Van de topteams die hun digitale marketing hebben geïntegreerd met hun volledige marketingstrategie zegt 95% dat dit effectief of zéér effectief is.
  • Topteams gaven 4,2 keer vaker aan dat ze gebruik maken van predictive intelligence of data intelligence om gepersonaliseerde e-mails te maken.

Het volledige State of Marketing 2016 rapport kun je hier downloaden.

 

Meer weten over wat customer experience management en journeys voor jouw fondswervende organisatie kunnen betekenen? Martijn denkt heel graag met je mee.

Martijn is Customer Experience Consultant en heeft o.a. Make-A-Wish, de Nederlandse Brandwonden Stichting, Compassion International en Wakker Dier geholpen met het verbeteren van hun resultaten. Neem contact met hem op via mail of via het algemene telefoonnummer: 085-0280300. Of vul het onderstaande formulier in, dan neemt hij contact met je op!

Martijn Moens