RaisingResults
Wij helpen jou je doelgroepen beter te begrijpen. Zodat jij kunt groeien in een digitale wereld.

Blog

De laatste ontwikkelingen over digitale marketing volgen? Of jouw digitale marketingresultaten vergelijken met anderen? Laat je inspireren door onze blogs!

Doe nu zélf de goede doelen benchmark!

 

Ben jij al jaarplannen aan het maken, of een strategie voor de komende para jaar? Heb je daarbij cijfers nodig die je helpen je doelstellingen te bepalen? Download dan onze goede doelen benchmarksheet onderaan dit artikel. Door je eigen cijfers in te vullen zie je precies op welke online kanalen je beter (of slechter) presteert dan je concullega’s, en waar je dus in kunt groeien.

In de benchmark kijken we naar de volgende onderdelen:

Online kanalen:
1. Direct verkeer
2. Organisch verkeer (SEO)
3. Betaald zoekverkeer (SEA)
4. Email
5. Social
6. Referral
7. Display

Websiteconversie:
1. Macroconversies (donaties)
2. Microconversies (leads, zoals e-mailadressen)

Benchmark

De benchmark is opgebouwd uit de geanonimiseerde data van meer dan 25 goede doelen. Wil je ook anoniem bijdragen aan de goede doelen benchmark? Laat het even weten, dan nemen wij je op in het bestand.

Vergelijk je prestaties

Hoe kom je nou aan zo’n mooi overzicht als hierboven? Heel simpel. De benodigde data om de goede doelen benchmark in te vullen vind je in Google Analytics. In een paar stappen heb je de data die je nodig hebt.

Open Google Analytics

Selecteer je account en scroll naar beneden in het menu aan de linkerkant. Klik op Acquisitie en dan op Alle verkeer. Daaronder zie je kanalen staan. Klik daarop:

Daar vind je onder de grafiek een overzicht als deze:

Toch een prachtig overzicht van de prestaties per kanaal? Je ziet in bovenstaand voorbeeld dat organisch zoeken de meeste traffic oplevert (de data hebben we geanonimiseerd), maar ook welk kanaal de beste conversies biedt. Deze twee (gebruikers en conversieratio van e-commerce) gebruik je om in de benchmark in te vullen. Dit overzicht geeft dus de macro-conversies weer. Hoe kom je nu aan inzicht in micro-conversies? Je ziet E-commerce omcirkeld staan. Als je op dit dropdownmenu klikt zie je verschillende optie , naar gelang je Google Analytics-account is ingesteld:

Kies voor nieuwsbrief en je ziet de volgende data:

Hier zie je dus precies de data die je nodig hebt. Neem nu de aantallen en conversiepercentages per kanaal over en zet ze in de Excel-sheet. Tel de aantallen per kanaal bij elkaar op: de aantallen geworven via bijvoorbeeld paid search voor nieuwsbrief en andere lead-campagnes (quiz, downloads, etc). Zo weet je het totaal aantal microconversies van je website per kanaal. Die deel je weer op het totaal aantal gebruikers om het micro-conversiepercentage te krijgen.

Invullen maar!

Je hebt nu alle data bij elkaar. Je kunt de boel in gaan vullen! Download hier de goede doelen benchmarksheet. Als je alle data hebt ingevuld, zie je precies waar je je energie in moet steken. Moet je conversie omhoog? Werf je in vergelijking te weinig leads? De sheet geeft je een goed overzicht waar je staat en op welke kanalen je je moet gaan richten. Heb je vragen over de interpretatie van de cijfers? Bel of mail ons. Dan helpen we je even.

 

Sandra.jpeg

Wil je meer weten over Benchmarking of je de data moet interpreteren? Neem contact op met Sandra via mail of telefoon: 085-0280300, of vul onderstaand formulier in zodat ze contact met jou kan opnemen. Sandra denkt graag met je mee.

Victor van der Veen